onsdag, september 10

Vad skulle ni göra?



Dessa hittade jag i soprummet idag..
Jag vet, man fåår inte ta saker som andra slängt.. men hallå, nånstans är det faktiskt bättre att de kommer till nytta anser jag.
Jag veet, man FÅR inte.. men nu har jag gjort det och nåt dåligt samvete har jag faktiskt inte. Det skulle ju ändå slängas..eller?
Vad skulle ni gjort om det stod nåt fint i soprummet? Skulle ni ta det?

Jag har redan kommit på vad dessa ska användas för. Nötter till jul och annat gott! Tycker att de ser lite juliga ut..=)

17 kommentarer:

Pysselpralinen sa...

Får man inte ta saker andra slängt? Det tycker jag i så fall är dumt. De där skålarna var ju helfina! Och perfekta till nötter som du tänkte!
Varför ska saker som är fina förstöras. Nej, man får absolut rädda dom tycker jag! "Rädda Joppe!"

Vilken söt bild på Cult-ljusstaken.=) Jag var på Ikea idag och hittade tre vita ljusstakar som jag naturligtvis var tvungen att ha! Hrm. Oplanerat. Men de blev väldigt fina i mitt stora fönster.

Det här med shopping är ju svårt alltså. Jag tror att det blir värre om man dessutom jobbar i stan. Då blir man nog mer sugen tror jag. För mig går det nog i perioder. Jag gillar att kunna shoppa det kag vill ha när jag väl shoppar . Hm... Fast sen beror det ju på ekonomin. Det är inte lika kul att handla när man vet att man inte har ett ruttet öre egentligen.
Läste i GP i lördags om en tjej som haft shopping-stopp i ett år. Fyy vad jobbigt! Ibland vill man ju bara ha något! Fast rent ideologiskt tycker jag att det är rätt, vi borde ju konsumera mindre.
Men, inte blir man mindre sugen när man läser om fina fynd på fina bloggar!=)
På Balders hage kunde jag inte låta bli att köpa ett par prickiga teskedar. Och Green gates röd-vitprickiga äggkoppar. Och ett par krokar till hallen. Men dom behöver jag, så det var bara nyttoshopping. ;-)

Oj, oj, vilket långt snack om shopping. Men det är ju så trevligt...

Imorrn beställer jag solsken till oss i Götet! God natt.

Pysselpralinen sa...

Kom på en sak till. Det finns en ganska bra tygaffär på Övre Husargatan, bredvid Handelsbanken inte så långt från Linnéplatsen. Den är det enda alternativet till Gårda som jag har hittat. Visst är det skruttigt att det inte finns fler?

Anonym sa...

Jättefina skålar! Jag tycker inte alls du ska känna dig dum som tagit dem. Du är ju ekologisk så det förslår!

Kram Anna

Anonym sa...

Jag skulle utan att tveka plocka upp det om jag ville ha det. Förstår inte ens meningen med att ha en regel att andra inte kan ta hand om det som slängts.

Jag har flera gånger tagit tillvara det andra slängt, saker jag velat ha.

Anonym sa...

Jag skulle nog oxå ha räddat dem, det händer nu och då att jag genomför någon slags räddningsaktion faktiskt :D

Anonym sa...

Slängt är slängt tycker jag... bättre att de kommer till användning hos någon.

Jag är faktiskt grymt nöjd med Läckölamporna. Vill ha dem i vitt med...

~Livet i byn

Lisas inredningsblogg sa...

Klart att man får rädda det som ska slängas! Dumheter annars ju! :D
Absolut tycker att det de skulle komma till pass med nötter nu till jul! Roligt att läsa lite mer om dig i utmaningen! :D

a-k sa...

Jag skulle ta dom direkt.

Anonym sa...

Schhh jag lovar att inte säga att du tog dem=)
Jag hade gjort samma sak, förstår inte riktigt varför saker hellre ska slängas än komma till användning. Synd!

Vilka tidningar ska du prenumenrera på? Jag funderar lite på Plaza interiör, de hade ett bra 12 månaders erbjudande. Det blir ju faktiskt billigare att prenumenrera än att köpa lösnummer. Ibland är man allt bra dum=)

Anonym sa...

Jag skulle oxå tagit dem:) Tycker precis som du att det är skålar för nötter. Jag får ngt svagt barndomsminne när jag ser skålen, men hmm... det kommer inte fram riktigt.

♥ Fyra årstider sa...

Varför inte, bara din granne inte läser din blogg;-) passar mot den vita väggen.
Kram Lotta

Anonym sa...

Jag hittade ett värmeljusträd i stål som var en meter högt. Vips så fick det följa med mig hem! Den används nu som smyckesträd och där värmeljusen var förut är nu mina ringar och örhängen. Håller med dig att det är bättre att återanvända än att det slängs bort om man hittar något snyggt. Kram Sandra

Cel'Dara sa...

Klart man får ta grejer i soprummet. Återvinning är bara bra! Kör så det ryker! ;-)

PysslarTagen sa...

Spara!! Bättre miljöarbete är väl svårt att komma på ;)

Kul att du gillade mitt skåp! Jag blev jätteglad för din kommentar.

Anonym sa...

Visst är det galet att man inte får ta saker andra slängt? Jag norpade på mej värsta solsängen från sortergården, mannen hann inte ställa ner den utan jag fick den direkt i händer av han, de var på mej på sortergården men jag gav mej inte eftersom den inte landat på deras asfalt. Nå väl, gubbarna var snälla sen och hjälpte mej in med stolen i bilen.

Skålarna blir ju perfekta att ha nötter och annat gått i till julen.

Är det dina ramar som du har på bilden på sidan hade jag nog fortsatt den svarta linjen även om det inte är samma rum.
Äsch, jag vet inte, snyggt vilket som.


Ha en bra helg!!

Nu ska jag utforska din blogg!!

Anonym sa...

Hej!

Hm...låter konstigt att man inte får ta saker som andra slängt..jag hämtade ju min balja av trä på soptippen, det ska ju ändå bara brännas..så vad gör det om det kommer till användning.

Tycker skålarna var jättefina! Man kan ju ha blockljus i dom oxå...eller nötter som du skrev, fint vilket som ;).

Ha det så gott!
Kram Hanna

Ellinor sa...

Varför får man inte det?

Jag har bott i flera år på studentområden i Umeå, och dr gör man oftast så med prylar man inte vill behålla (men som är hela och fina) att man ställer ut dem i soprummet, där tar den som vill hand om det... Själv har vi fått både skrivbord och -stol från soprummet. Skänkt en uppsjö koppar och muggar, cd-ställ, m.m. Jättesmidigt!